Een stevig, licht buigzaam fineer

Lignapal gelakt fineer

BRUT verkrijgbaar maar ook volledig afgewerkt. Lignapal kan gestructureerd, gebeitst en in diverse glansgraden afgelakt worden. LF houdt een vaste collectie “DE SELECTIE” afgewerkt lignapal op voorraad. Door de kunststof drager laat lignapal zich makkelijk verwerken, vergelijkbaar met een HPL.

Lignapal gelakt fineer

Lignapal is een houtfineer versterkt met een kunsthars drager en voorzien van een traditioneel en hoogwaardig laksysteem en daardoor even makkelijk verwerkbaar als HPL.

Lignapal houtfineer vellen worden voorzien van een traditioneel en zeer hoogwaardig laksysteem. Door de vloeibare lak blijft de warme uitstraling van het hout optimaal gehandhaafd. De lak-afwerking wordt op een industriële wijze en onder gecontroleerde omstandigheden aangebracht, zodat de kwaliteit constant is. Doordat de afwerking een laksysteem is, blijft het altijd mogelijk om – indien gewenst – de vellen zelf over te lakken. Lignapal is toepasbaar op vrijwel alle mogelijke oppervlakken.

Lignapal fineer

De voordelen van Lignapal fineer

Voorradig

32 referenties uit vooraad leverbaar inclusief bijpassende kanten.

Bespaar tijd en lakkosten

Lignapal is volledig afgewerkt, geen vertragende droogtijden, geen verrassingen na de afwerking. Lignapal is een calculeerbaar efficiënt product.

Een constante kwaliteit

Doordat de lak-afwerking door onze specialisten machinaal en onder gecontroleerde omstandigheden wordt aangebracht is de kwaliteit consistent.

Ook zelf over te lakken

De lakafwerking is gewoon over te lakken, bijvoorbeeld wanneer een andere glansgraad gewenst is.

Van mat tot hoogglans

Ons fineer wordt geleverd in verschillende glansgraden: van mat tot in een high-built hoogglans afwerking. Leeuwenburgh Lignapal houtfineer maakt vrijwel elke glansgraad mogelijk.

Een milieuvriendelijk laksysteem

Ons houtfineer is voorzien van een milieuvriendelijk laksysteem; het reduceert uw vluchtige organische stoffen uitstoot en daardoor beter voor mens, plant en dier.

Projecten

Lignapal maakt het mogelijk om verschillende producenten aan 1 project te laten werken en toch een consistent eindresultaat te garanderen.

Lignapal selectie
Fineer verwerken als HPL

Lignapal afgewerkt houtfineer

Lignapal afgelakt houtfineer

Lignapal zijn vellen fineer versterkt met een kunsthars drager. Ze worden voorzien van een traditioneel maar hoogwaardig laksysteem: door de vloeibare lak blijft de warme uitstraling van het hout optimaal gehandhaafd. De lak-afwerking wordt machinaal en onder gecontroleerde omstandigheden aangebracht, zodat de kwaliteit constant is. U kunt er echter ook voor kiezen de vellen zelf over te lakken. Lignapal is toepasbaar op vrijwel alle mogelijke oppervlakken.

 

Oak Crown
167.02
Oak Crown Textured mat
Pippy Oak veneer
174.02
Pippy Oak Textured mat
Walnut crown veneer
396.32
Walnut Crown Textured mat
395.02
V30 Walnut Textured mat
Smoked oak limed veneer
179.42
V30 Smoked Oak Limed Textured mat
Probleemloos zelf fineren

Lignapal Brut, buigzaam fineer

Voorgeschuurd fineer op een HPL rug

Wie zelf wil kleuren of de laklaag wil aanbrengen, kiest voor Lignapal brut. Bij dit product is het fineer 100% voorgeschuurd en kunnen vrijwel alle lakken en beitsen worden toegepast. Ook lignapal brut wordt onder gecontroleerde omstandigheden geproduceerd, wat een constante kwaliteit garandeert. Lignapal brut is probleemloos te verlijmen, ook op kritische ondergronden.

Oak beam wood smoked
171.0,9.BV
Balkenhout Eiken Gerookt
Beamwood Copper Oak
160.0,9.BV
Balkenhout Eiken Licht Gerookt
Beam wood natural
169.0,9.BV
Balkenhout Eiken Naturel
Beamwood greyed oak
161.0,9.BV
Balkenhout Eiken Vergrijsd
FINEER GEPERST IN EEN HPL

Lignapal RF met slijtvaste melamine toplaag

Lignapal RF houtfineer met overlay

Lignapal RF (resin finish) is houtfineer geperst in een HPL (hoge druk laminaat). De afwerking is een slijtvast melamine overlay, in diverse glansgraden en structuren. Lignapal RF is zeer geschikt voor situaties waar het fineer zwaar belast wordt.

 

93.032.QX
Amazakoué geplankt satijn
93.097.DX
Beuken gestoomd Dosse geplankt mat
93.167.QX
Eiken Eur. Rift geplankt mat
93.178.DX
Sycamore Dosse geplankt mat

De productie van Lignapal

Na het uitsorteren, voegen en afwerken van de fineer vellen worden de vellen fineer versterkt met een kunsthars drager en voorzien van een hoogwaardig en duurzaam laksysteem.

Gezicht

De tekening selecteren

Voor iedere Lignapal referentie wordt fineer geselecteerd met een specifieke kleur en tekening. Deze sortering vormt de basis van het eindproduct.

Samenvoegen

Het voegen van de fineer vellen

De geselecteerde stroken fineer moet nu volgens een vaste specificatie parallel geknipt en aan elkaar verlijmd worden. Ook hier is de ervaring van onze specialisten de garantie voor een goed eindresultaat.

Drager

Kunsthars drager

De gevoegde vellen fineer worden vervolgens op een aantal lagen harsgedrenkt papier geperst. Door de hoge druk en temperatuur ‘smelt’ het papier samen tot een kunstharsdrager.

Afwerking

Hoogwaardig laksysteem

Vervolgens worden de fineer vellen voorzien van een traditioneel en zeer hoogwaardig laksysteem: door de vloeibare lak blijft de warme uitstraling van het hout optimaal gehandhaafd. De lak-afwerking wordt wel machinaal en onder gecontroleerde omstandigheden aangebracht, zodat de kwaliteit constant is.