Lignaflex header
Een stevig en flexibel fineer

Lignaflex flexibel fineer

Lignaflex bestaat uit gevoegde vellen fineer die worden voorzien van een resistente papiercoating. Het is gemakkelijk te verwerken tot allerlei vormen en het maakt toepassingen mogelijk die met traditioneel verwerkt fineer niet kunnen worden gerealiseerd.

Lignaflex buigzaam fineer

Het geflexibiliseerde fineer op de dunne, maar resistente papiercoating, maakt dat Lignaflex erg makkelijk op golvende oppervlakken aan te brengen is.

Door de flexibiliteit maakt Lignaflex houtfineer toepassingen en vormen mogelijk die met traditioneel verwerkt fineer niet kunnen worden gerealiseerd. Het kan naar binnen en naar buiten worden gevouwen zonder te breken of te kraken. Alles zonder pers of speciale gereedschappen. Lignaflex is 100% geschuurd. Vrijwel alle lakken en beitsen zijn gewoon toepasbaar op deze soort fineer.

Lignaflex

De voordelen van Lignaflex fineer

Postformeren zonder speciale machines

Lignaflex biedt de mogelijkheid om te postformeren zonder speciale machines: het kan naar binnen en naar buiten worden gevouwen zonder te breken of te kraken.

Gebogen oppervlakken fineren

Door de buigzaamheid is Lignaflex fineer is eenvoudig aan te brengen over gegolfde oppervlakken, kolommen, buizen en oppervlakken met opliggende delen.

Grote oppervlakken naadloos fineren

Doordat Lignaflex zonder pers kan worden verwerkt, zijn grote oppervlakken snel en eenvoudig naadloos te fineren.

Makkelijk te verwerken

Lignaflex fineer is probleemloos op maat te snijden of te knippen met een mes of schaar, daardoor is het makkelijk en snel te verwerken.

Leverbaar in vele houtsoorten

Lignaflex fineer is leverbaar in vele houtsoorten. Voor elk interieur, meubel, keuken of ander project is er een oplossing.

Buigzaam fineer

Lignaflex flexibel fineer

Het door Leeuwenburgh fineer ontwikkelde Lignaflex is een gevoegd vel fineer voorzien van een speciale papiercoating wat vervolgens geflexibiliseerd en geschuurd is. Door zijn flexibiliteit is dit product makkelijk te knippen of snijden en is zeer geschikt voor gebogen oppervlakken maar ook om bijvoorbeeld kanten af te werken. Vrijwel alle lakken en beitsen die zijn ontwikkeld voor hout zijn te gebruiken om Lignaflex af te werken.

 

Lignaflex
Eiken vibrant
Pure Oak
Lignaflex
Eiken pure
Refined Oak
Lignaflex
Eiken refined
Walnut crown veneer
Lignaflex
Noten crown
Lignaflex
Zebrano
Tweezijdig flexibel fineer

Lignaflex Duo houtfineer

Lignaflex Duo voor speciale toepassingen

Voor specifieke toepassingen is er een aangepaste versie van lignaflex flexibel fineer ontwikkeld: Lignaflex Duo. Dit is een uitvoering waarbij beide zijden van het product van hout zijn voorzien. Dit kan eenvoudig schilfineer zijn, waartegen men het product verlijmd. Maar ook een tweede decoratieve zijde voor speciale toepassingen is mogelijk, bijvoorbeeld voor luxe verpakkingen of drukwerk.

Lignaflex
Noten Europees
Lignaflex
Kersen
Lignaflex
Maple
Lignaflex
Ebben
Lignaflex
Essen

De productie van Lignaflex

De fineer vellen worden op zicht geselecteerd en samengevoegd. Daarna worden de vellen versterkt met een papiercoating en geschuurd, klaar om verder af te werken.

Gezicht

De tekening selecteren

De volgorde van het verwerken van de fineer stroken, de kleur en tekening bepaalt het gezicht van het product. Dit sorteren op specificatie is handwerk en wordt door onze fineer specialisten op zicht gedaan.

Samenvoegen

Het voegen van de fineer stroken

Het selecteerde fineer wordt op een specifieke wijze parallel geknipt en op een vooraf bepaalde volgorde aan elkaar verlijmd. Vakkundig uitgevoerd met behulp van de modernste machines.

Persen

Papiercoating aanbrengen

Het gevoegde vel fineer wordt onder druk en hoge temperatuur voorzien van de speciale papiercoating. Dit voorkomt dat het fineer makkelijk inscheurt of later lijmdoorslag kan ontstaan.

Voorgeschuurd

Flexibiliseren en schuren

Als laatste bewerkingen worden vellen geflexibiliseerd en 100% geschuurd. Vrijwel alle soorten lak en beits voor hout zijn geschikt om te gebruiken op lignaflex fineer.