Kwaliteitsselectie van houtfineer

Nieuws

Wanneer liep jij voor het laatst tegen problemen aan met het gebruik van natuurlijk materiaal? In de houtindustrie zien wij het dagelijks: verschillende groeirichtingen en invloeden van buitenaf zorgen ervoor dat geen enkele plaat houtfineer hetzelfde is als een ander. Om de stammen te verwerken tot gelijkmatig decoratief plaatmateriaal, selecteren wij ze daarom grondig op kwaliteit van het hout.

Hout kwaliteit

Aan de binnenkant van een boom is een soort film van zijn leven te zien. Theoretisch groeit een boom met mooie, foutloze jaarringen. Maar invloeden van buitenaf zorgen voor afwijkingen in het patroon en bepalen de kwaliteit van het hout.

Het begint bij het groeigebied dat bepalend is voor de kwaliteit van het hout. Windrichting, maar ook licht, schimmels en branden laten hun sporen na op de stammen. Wanneer een boom op een wind-kant staat zal het druk-of trekhout vormen. En wanneer 1 kant veel licht heeft krijg je aan die kant kwastjes in het hout. Vogels kunnen littekens achterlaten in de stammen, net als houtworm en beschadigingen van een trekker.

Tijdens de inkoop van het hout let onze inkoper goed op al deze factoren. Het hout wordt dus al geselecteerd op kwaliteit vóórdat het wordt verwerkt. Maar ook tijdens de verwerking van het plaatmateriaal, wordt de kwaliteit van het hout continu gewaarborgd door het te sorteren op kleur, structuur en tekening.

Oak LimedAl deze invloeden kunnen er dus voor zorgen dat je bij de verwerking van het houtfineer tegen problemen aanloopt. Maar om een mooi, gelijkmatig decoratief plaatmateriaal te produceren, selecteren wij onze producten grondig op kwaliteit. Zo heb jij als ontwerper wel de unieke, natuurlijke uitstraling van van hout, maar heb je niet de problemen.

 

 

Bekijk ook

Gerelateerde artikelen