Lignaflex flexibel fineer

Nieuws

Buigzaam fineer

Lignaflex bestaat uit gevoegde vellen fineer die worden voorzien van een stevige, resistente papiercoating. Het resultaat is een stevig, maar uitermate flexibel fineer dat ongekend gemakkelijk te verwerken is tot allerlei vormen. Het maakt dus toepassingen mogelijk die met normaal verwerkt fineer niet kunnen worden gerealiseerd. Alles zonder pers of speciale gereedschappen. Het is 100% geschuurd dus bijna alle lakken en beitsen die zijn ontwikkeld voor hout zijn gewoon te gebruiken op dit fineer.

Voor specifieke toepassingen heeft Leeuwenburgh Fineer aangepaste versie ontwikkeld: Lignaflex Duo. Dit is een uitvoering waarbij beide zijden van het product van hout zijn voorzien. Dit kan eenvoudig schil-fineer zijn, waartegen men het product verlijmd, of een tweede decoratieve zijde voor speciale toepassingen (bijvoorbeeld luxe verpakkingen of drukwerk).

De voordelen van Lignaflex

  • Dit fineer biedt de mogelijkheid om ronde vormen te maken zonder speciale machines: het kan naar binnen en naar buiten worden gevouwen zonder te breken of te kraken.
  • Lignaflex is aan te brengen over gegolfde oppervlakken, kolommen, buizen en oppervlakken met opliggende delen.
  • Met dit product zijn grote oppervlakken moeiteloos naadloos te fineren.
  • Het is probleemloos op maat te snijden/knippen met een mes of schaar.
Bekijk ook

Gerelateerde artikelen